W E L C O M E | Assalamualaikum dan selamat sejahtera buat para pembaca senyap dan aktif. Saya ingin mengucapkan jutaan terima kasih buat pembaca yang sudi menggerakkan jari-jemari halus menekan tetikus semata-mata mahu menjenguk, membaca dan memberikan komentar dalam blog yang sederhana ini.

P E R H A T I A N | Penulisan dalam blog ini telah menggunakan bahasa yang tidak baku secara total dan masih berstruktur. Jika bahasanya bukan pilihan anda, maka penulis ingin menyarankan agar saudara/saudari mula berganjak daripada menjenguk atau membaca blog ini sebelum penyakit Pembenci atau istilah lain ialah Haters mula menular di dalam blog ini. Sekian dan Wassalam.

P E N U L I S | Ameelia merupakan seorang penulis blog amatur yang telah melibatkan diri dalam bidang penulisan blog selama 8 tahun. Penulisan blog adalah berkaitan dengan liku-liku kehidupannya sebagai seorang hamba Allah, anak, isteri, guru di kawasan pedalaman, pelajar dan pelukis amatur. VIEW

February 19, 2016

KAGUM SANGAT DENGAN EMILA YUSOF

Assalamualaikum wbt dan selamat sejahtera.

Emila Yusof
Penulisan aku hari ini adalah mengenai Emila Yusof. Siapa Emila Yusof ni? Haha, sebenarnya aku pun tidak kenal wanita ni, tapi aku telah terjumpa blognya ni semasa menjelajah blog seorang penulis. Penulis tu tak sembang pun pasal akak ohsem ni, tapi dia cuma menyebut mengenai beberapa blog yang design blognya terdiri daripada golongan minimalist dan antaranya blog kak Emila Yusof ni.

Okay sambung cerita. Uhuk uhuk.

Wanita hebat yang bernama Emila Yusof ni merupakan seorang illustrasi dan penulis buku cerita kanak-kanak. Banyak jugak karya yang hebat telah dihasilkan olehnya. Disebabkan hasil karya dan lukisan akak ini yang sangat ohsem, ramai juga yang request perkhidmatan akak ni untuk projek-projek mereka. *tepuk tangan*

Tapi yang paling aku kagum gila dengan akak Emila ini ialah gaya lukisan dia yang bukan sahaja cantik dan bersahaja, tetapi sangat teliti. Aku rasa kagum gila macam mana dia boleh menghasilkan lukisan yang sangat teliti dan cantik.

Di bawah ni merupakan antara lukisan dan karya yang pernah dihasilkan oleh beliau.


 ILLUSTRASI 


illustrasi Emila Yusof







BUKU CERITA KANAK-KANAK


buku cerita kanak-kanak yang dihasilkan olehnya.



Pak Amai-amai
Cover depan yang diilustrasikan oleh Emila Yusof.

Serius, cantik kan lukisan yang dihasilkan oleh beliau, kan? Aku memang kagum gila sampai nak pengsan jee bila melihat ketelitian dan kecantikan lukisan kak Emila ni. Sumpah kagum gila. Nasib baik aku masih waras lagi. Bila tengok lukisan akak ni lama-lama, tiba-tiba je mood nak melukis tu membuak-buak nak melukis. Tambah-tambah aku memang kena buat illustrasi untuk set soalan, semangat pun mencurah-curah. Hehe.


Okay itu sahaja perkongsian aku pada hari ini. Sekian dan wassalam.

No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...